Festival

JE VEUX

 

Željka Veverec je pjevačica koja je javnosti poznata kao pjevačica odličnog soul funk benda Mangroove s kojim je objavila četiri hvaljena albuma. U suradnji s talijanskim producentom i klavijaturistom Soul Basementom snimila je album soul jazz balada Yesterday Today Tomorrow koji su objavili za Berlinsku etiketu Stereo Delux.

Krajem 2020. godine je pod umjetničkim imenom Je Veux objavila i svoj prvi solistički album I Glow koji je dobio odlične kritike u cijeloj regiji, a hrvatski glazbeni novinari i kritičari proglasili su ga domaćim albumom godine.

Album je osvojio i četiri nagrade glazbenih novinara Rock & Off, za album godine, pjesmu godine, pop izvođača godine i novog izvođača godine i Porin za najbolji album elektroničke glazbe, a bio je nominiran i za album godine, a Željka za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Osim autorske glazbe Željka se voli poigravati i s poznatim i manje poznatim pjesmama stranih i domaćih autora pa je tako oko sebe okupila trio odličnih muzičara s kojima već duži niz godina istražuje granice glazbene igre i stapa neosoul, funk, pop, jazz, elektro u jedno tijelo.

Nedjelja, 03. 07. 2022., 19:00 h , Umjetnički paviljon Juraj Šporer