ExTempore

Andrea Vicary

glasovir

Pianistica i skladateljica Andrea Vicary se obrazovala na Sveučilištu u Cardiffu i The Guildhall School of Music u Londonu. Andrea je najprije počela svirati s Dill Katzom i  Philom Robsonom. Uskoro je formirala vlastiti band s Julianom Argüellesom i Stuartom Hallom, a svirala je i s GRP glazbenicima kao što su Phil Bent i David-Jean Baptiste s kojim je snimila i svoj prvi komercijalno objavljeni CD i All-women bandom "Birds" na čelu s Kathy Stobart, s velikim američkim inovatorom saksofona Eddiejem Harrisom i s legendarnom američkim trubačem Art Farmerom.

Andrea je do sada imala snimila pet autorskih albuma, te 'Round Trip' i 'East and West' s Jazz Ex Tempore Orchestrom i 'Vortex Foundation big bandom'.

Kao vrlo plodna skladateljica, pisala je skladbe za  Art Council, BBC, Jazz Umbrella, zakladu Petera Whittinghama predstavljanje postavljanje poezije A.E Housmana za Ludlow festival. Sudjelovala je u projektima Leasowes Bank festivala i projektu Women in Jazz' londonskog jazz festivala.

Andrea je također poznata i cijenjena jazz pedagoginja na  Trinity Laban College of Music and Dance (jazz). Glazbena je direktorica i osnivačica vrlo uspješne 'Dordogne International Jazz Summer School', a trenutno je i jedan od sudaca na 'Nottingham International jazz piano competition'.

Homepage