ExTempore

Joe Kaplowitz

SAD - hammond orgulje, tuba

Joe Kaplowitz profesionalno se počinje baviti glazbom sa 15 godina u Washingtonu, SAD. Nakon toga svira sa prepoznatljivim imenima američke blues i jazz scene. Neki od njih su: Eddie Daniels, James Moody, Ernie Krivda, Greg Bandy, Randy Jonston, Wycliff Gordan, Ralph Bowen, and Sean Jones, Mark Rapp i drugi. Joe je takoder nastupao sa David "Fathead" Newmanom i blues legendom Koko Taylor i Lucky Petersonom. Nakon 1999. godine, Joe predvodi bendove koji nastupaju u Bijeloj Kući, te klubovima Blues Alley, The Knitting Factory, i The House of Blues. Od 2002. do 2004. godine Joe živi u New Yorku, gdje osniva Joe Kap Organ Trio (Joe Kap Organ Trio "Street Noise", Severn Records, 2004.) i nastupa u mnogim poznatim mjestima te održava dugotrajnu suradnju s trubačem Markom Rappom.

2006. godine seli u Hrvatsku gdje nastupa s brojnim hrvatskim glazbenicima, a suprug je jazz pjevačice Lele Kaplowitz. 2011. postaje članom kvinteta klasične glazbe Simply Brass sa kojima svira tubu, te sa istima ima čast nastupiti na Juilliardu u New Yorku početkom listopada 2012. te 2013. na Univerzitetu u Quebecu, Kanada.

2013. i 2015. godine dobitnik je Nagrade Status - za jazz glazba, klavir i tubu. Od 2014. godine redovni je član Jazz orkestra Hrvatske radio-televizije za kojeg piše i aranžmane I skladbe.

Facebook